Paardensportcentrum Wennekers

Baan reserveren (voor instructeurs)

Geschiedenis

Het landgoed Goosen
Zo heet de plek waar Stal Wennekers is gevestigd. Het landgoed Goosen is in het bezit gekomen van de familie Wennekers in 1956. Dit was toen een grasland bedrijf. De vader van Jos Wennekers heeft er toen een akkerbouw bedrijf van gemaakt met wat koeien, varkens en schapen. Het was een zogenoemd ‘gemengd bedrijf’. Dit ging niet zonder slag of stoot. Met geleend geld gingen ze aan slag en met 10 jonge kinderen was dat heel hard werken.

In 1968 is na een noodlottig ongeval de vader van Jos Wennekers overleden. Hierdoor kwam Jos op 19-jarige leeftijd aan het roer van Stal Wennekers. Hij zat toen op de landbouwschool. Jos had een grote interesse voor landbouw en veeteelt. Dit uitte zich in het fokken van vleeskoeien en het telen van aardappels, bieten en granen. Al snel deden de eerste paarden hun intrede op de stal. Zodoende bouwde Jos de eerste paardenboxen. Met een achtergrond als landbouwkundige, veehouder en de ervaring van alles in eigen beheer bouwen, had hij een goede basis om een professionele paardenpensionstal te creëren.

Dit is niet zonder diverse moeilijkheden en tegenwerking gegaan van de omgeving. Het verlenen van vergunningen en de daarbij behorende bestemming van het gebied is ook niet makkelijk gegaan. Het is aan zijn sterke doorzettingsvermogen te danken dat Stal Wennekers nu bestaat. Hij had een visie dat mensen de paardensport in grote vrijheid moeten kunnen beoefenen. Zodoende kan er op stal alle takken van de paardensport en –recreatie beoefend worden.

Jos Wennekers is ook bijzonder trots op zijn drie zonen Menno, Leander en Niels die van jongs af aan mee hebben geholpen in het bedrijf. Dit heeft er toe geleid dat Menno en later Niels nu alweer jaren lang samen met Jos Stal Wennekers leiden. Ook Leander heeft een grote liefde voor paardrijden en dat is voor Jos ook een grote voldoening. De partners van Jos, Menno en Niels zijn, hoe kan het ook anders, grote paardenliefhebbers. Ook zij zijn werkzaam of actief betrokken op het bedrijf en dat is voor Stal Wennekers een grote aanwinst.

Door onze rijke kennis op gebied van stallenbouw en graslandbeheer kunnen we het welzijn van de paarden dan ook garanderen. De gehele ruwvoeder winning hebben we zelf in de hand en kunnen daardoor dan ook het hele jaar door de paarden van het beste ruwvoer voorzien. De ruime opzet van het terrein biedt voor veel paarden meer dan genoeg ruimte om met het paard te recreëren, te beweiden of te trainen. Kortom: een optimale paardenervaring. Dit willen we in de toekomst alleen nog maar nog verder perfectioneren. Wij nodigen dan ook iedereen met interesse voor paarden uit om ons eens te bezoeken.

Stal Wennekers