STALLEN, FOERAGE & WEIDEGANG

Wij bieden diverse stallingsmogelijkheden aan op onze accommodatie. Zo hebben we binnen- en buitenstallen, variërend in grootte, en uitloopstallen met zowel een binnen- en buitengedeelte. Er zijn stallen met een eigen opslag voor stro, waarbij je zelf uitmest en stallen waarbij dat gedaan wordt.
Alle stallen zijn voorzien van ruime zadelkasten. De grootste stallen hebben een grote opslagkast ingebouwd in de stal.

Standaard staan de paarden op stro, maar houtmot of gehakseld koolzaadstro behoren ook tot de mogelijkheden. De paarden krijgen dagelijks twee voerrondes met hooi vanaf de kar. Daarnaast kunnen paardeneigenaren op eigen inzicht extra hooi pakken voor hun paard. ‘s Avonds wordt een derde voerronde uitgevoerd, waarbij paarden hooi krijgen uit een hooizak die je zelf kunt klaarhangen. Verder voorzien we tweemaal daags in krachtvoer, met de basis-sportbrok van Vente Paardenvoeding.

Er is een weidegang mogelijk voor ieder paard. Er zijn groepsweiden, onderverdeeld in merrie- en ruinengroepen, evenals privéweides. Als de weide niet toegankelijk is, hebben we vele zandpaddocks beschikbaar.

Voor het buiten zetten zijn er een aantal ‘buitenzetters’ actief. Dit mijn mensen die, voor elkaar of tegen een vergoeding, dagelijks paarden op het land, in de molen of in de paddock zetten. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze ‘services’ pagina.

OVERIGE FACILITEITEN
  • Afspuitplaatsen met warm en koud water
  • Solariums
  • De mogelijkheid om uw trailer te stallen

BUITENSTALLEN

BINNENSTALLEN

UITLOOPSTALLEN

OPBERGKAST
AFSPUITPLAATS

WEIDEGANG

RIJBANEN & INSTRUCTIEMOGELIJKHEDEN

De accommodatie beschikt over de volgende rijbanen, allen voorzien van eb- en vloedsysteem:

  • Binnenrijhal van 72 bij 35 meter
  • Binnenrijhal van 60 bij 20 meter
  • Binnenrijhal met westernbodem van 70 bij 20 meter
  • Binnenrijhal van 40 bij 20 meter
  • Twee buitenrijbanen van 60 bij 20 meter
  • Buitenrijbaan met permanente springhindernissen van 65 bij 25 meter
  • Ovaalbaan: deze baan ligt om de grote springtuin heen en wordt veel gebruikt om de paarden na het rijden uit te stappen. Door de vrij harde ondergrond is deze baan ook zeer gechikt voor paarden die moeten herstellen na een blessure.

Er is geen reserveringssysteem van toepassing op vrij rijden, en vrijwel altijd is er een rijbaan beschikbaar waar je alleen kunt rijden of samen met slechts enkele andere ruiters.

INSTRUCTIEMOGELIJKHEDEN

Behoefte aan lessen? Op onze accommodatie zijn dagelijks meerdere instructeurs aanwezig. Hoewel deze instructeurs niet direct aan Stal Wennekers verbonden zijn, bieden ze privélessen op ons terrein aan. Dit zorgt ervoor dat er een grote vrijheid is in het lessen. Bovendien is het mogelijk om je eigen gediplomeerde instructeur mee te nemen. Ons les- reserveringssysteem zorgt ervoor dat er nooit meer dan één instructeur tegelijkertijd in een rijbaan aanwezig is.

BINNENRIJHALLEN

BINNENRIJHALLEN

BUITENRIJBANEN

SPRINGTUIN
OVAALBAAN

LONGEERKRALEN & STAPMOLENS

We beschikken over acht longeerkralen, waarvan zes overdekt zijn. De zes overdekte kralen zijn uitgerust met een eb-en-vloed systeem, wat resulteert in een optimale bodemconditie, vrij van overmatig stof of hardheid. Deze overdekte kralen hebben een diameter van 18 meter en zijn omringd door een rubberen wand die de kans op blessures minimaliseert wanneer paarden tegen de wand aan lopen.

Er zijn vier overdekte stapmolens met zandbodem of rubberen tegels aanwezig. Voor het gebruik van de stapmolens kan een abonnement worden afgesloten.

DE WENNEKERS STALBAR

Onze gezellige kantine kijkt uit op een van de binnen rijbanen. Hier kunt u voor of na het rijden gezellig bijkletsen. Ook kunt u hier terecht voor een kleine kaart of onze daghap. De Wennekers Stalbar is tevens af te huren voor feesten en partijen. Informeer naar de mogelijkheden.

DE WENNEKERS STALBAR