Paardensportcentrum Wennekers

Slide 1

Baan reserveren (voor instructeurs)

Binnenmaneges

We hebben 4 binnenmaneges, waardoor er altijd gelegenheid is tot rijden, ook tijdens wedstrijden!

  • Onze grootste binnenmanege heeft een afmeting van 75 bij 35 meter, een van de grootste in Nederland. De bodem heeft een alom geprezen Agterberg GeoFibreMix bodem met uniek eb-en-vloed systeem. Zodoende is deze bak nooit stoffig en is er altijd de juiste vochtigheidsgraad. De bodem is uitermate geschikt voor springen en dressuur door de goede vering. In deze hal hangt 20 meter aan spiegelwand op zowel de lange als de korte zijde.
  • Onze nieuwste binnenmanege heeft een afmeting van 20 bij 60 meter. Door de wedstrijd afmeting is deze bak ideaal om proefjes je oefenen. In onder andere deze rijhal worden ook de dressuurwedstrijden verreden.
  • Onze eerste binnenmanege heeft een afmeting van 40 bij 20 meter. Ook deze bodem heeft een uniek eb-en-vloed systeem die zorgt voor een uitstekende bodem. Ook in deze hal hangen meerdere grote spiegels. Deze rijbak is vanuit onze kantine te bezichtigen.
  • De tweede binnenmanege heeft een afmeting van 70 bij 20 meter. U kunt deze rijhal bekijken vanaf een verhoogd terras. Deze rijhal heeft een leembodem met speciaal westernzand uit Frankrijk. Dat maakt de rijhal in het bijzonder geschikt voor de western ruiters. De bodem maakt de ideale omstandigheid voor sliding stops en spins.

Er is altijd gelegenheid tot rijden; er zijn geen wachttijden. Dit komt doordat er geen manegelessen worden gehouden. U kunt echter wel (privé)les nemen, er zijn verschillende instructeurs aanwezig. Deze mensen zijn niet verbonden met ons, maar geven wel les op Stal Wennekers. Dit zorgt ervoor dat er een grote vrijheid is in het lessen. U zit bij ons niet vast aan een beperkt aantal vaste instructeurs. U kunt ook uw eigen instructeur meenemen. Het reserveringssysteem zorgt er voor dat er nooit meer dan 1 instructeur tegelijk in een rijbaan staat.

In deze hallen worden ook regelmatig spring- en dressuurwedstrijden georganiseerd. Op ons terrein is Rijvereniging en Ponyclub Wennekers actief. Zij organiseren regelmatig een dressuurwedstrijd.

Foto's nieuwe binnenmanege


Foto's eerste binnenmanege


Foto's tweede binnenmanege / Westernbak