Rijbanen

Binnenbanen

We hebben 4 binnenmaneges, waardoor er altijd gelegenheid is tot rijden, ook tijdens wedstrijden!

  • Onze grootste binnenmanege heeft een afmeting van 75 bij 35 meter, een van de grootste in Nederland. De bodem heeft een alom geprezen Agterberg GeoFibreMix bodem met uniek eb-en-vloed systeem. Zodoende is deze bak nooit stoffig en is er altijd de juiste vochtigheidsgraad. De bodem is uitermate geschikt voor springen en dressuur door de goede vering. In deze hal hangt 20 meter aan spiegelwand op zowel de lange als de korte zijde.
  • Onze nieuwste binnenmanege heeft een afmeting van 20 bij 60 meter. Door de wedstrijd afmeting is deze bak ideaal om proefjes je oefenen. In onder andere deze rijhal worden ook de dressuurwedstrijden verreden.
  • Onze eerste binnenmanege heeft een afmeting van 40 bij 20 meter. Ook deze bodem heeft een uniek eb-en-vloed systeem die zorgt voor een uitstekende bodem. Ook in deze hal hangen meerdere grote spiegels. Deze rijbak is vanuit onze kantine te bezichtigen.
  • De tweede binnenmanege heeft een afmeting van 70 bij 20 meter. U kunt deze rijhal bekijken vanaf een verhoogd terras. Deze rijhal heeft een leembodem met speciaal westernzand uit Frankrijk. Dat maakt de rijhal in het bijzonder geschikt voor de western ruiters. De bodem maakt de ideale omstandigheid voor sliding stops en spins.

Er is altijd gelegenheid tot rijden; er zijn geen wachttijden. Dit komt doordat er geen manegelessen worden gehouden. U kunt echter wel (privé)les nemen, er zijn verschillende instructeurs aanwezig. Deze mensen zijn niet verbonden met ons, maar geven wel les op Stal Wennekers. Dit zorgt ervoor dat er een grote vrijheid is in het lessen. U zit bij ons niet vast aan een beperkt aantal vaste instructeurs. U kunt ook uw eigen instructeur meenemen. Het reserveringssysteem zorgt er voor dat er nooit meer dan 1 instructeur tegelijk in een rijbaan staat.

In deze hallen worden ook regelmatig spring- en dressuurwedstrijden georganiseerd. Op ons terrein is Rijvereniging en Ponyclub Wennekers actief. Zij organiseren regelmatig een dressuurwedstrijd.

Buitenbanen

  • De eerste heeft een afmeting van 60 bij 20 meter. De bodem is een all weather eb-en- vloed systeem. Deze rijbaan is alleen bedoeld voor dressuur.
  • De tweede heeft een afmeting van 60 bij 20 meter. Ook deze rijbaan heeft een all weather eb-en-vloed systeem.
  • De derde is 40 bij 28 meter. Deze is bedoeld om paarden alleen of in groepsverband los te gooien.
  • Een vierde buitenbak is opgedeeld in 3 paddocks van 20 bij 20 meter. Hierin kunnen de paarden ook bij slechter weer naar buiten.
  • De vijfde buitenbaan is permanent ingericht om te springen.

Alle buitenbanen zijn tot 23:00 uur goed verlicht met meerdere lantaarnpalen.

Springtuin

De grootste buitenrijbaan is onze springtuin. In deze rijbaan staan altijd zes verschillende hindernissen. Deze kunnen op verschillende hoogtes worden ingesteld. Deze hindernissen worden niet weg gehaald en staan er dus altijd. Ook deze rijbaan heeft een all weather eb-en-vloed systeem. De springtuin is goed verlicht met acht lantaarnpalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *